Nadat de kaarsjes op de olielantaarn zijn aangestoken vinden er diverse speeches en optredens plaats. Bij de optredens zijn de kinderen in traditionele danskledij gekleed. Het is een mooie ceremonie waarbij herhaaldelijk dankbaarheid wordt uitgesproken. Ook Myriam heeft tijdens haar speech de mensen veel geluk gewenst met het nieuwe ‘dorpshuis’ en dankbaarheid uitgesproken dat ze via de samenwerking tussen de Peeze Foundation en de Fair Grounds Foundation de bouw hebben kunnen realiseren.

Tijdens een eerste reis in 2013 is de verbinding met Sri Lanka door Peeze Koffie echt tot stand gekomen. Mede door deze reis is ervoor gekozen het eigen merk Communitea thee hier vandaan te halen. Dit merk wordt door Axxent Masters in Tea, als sinds 2006 actief in Sri Lanka, geproduceerd en is mede de verbinding tussen beide bedrijven en Sri Lanka.

Daarnaast is er destijds geïnventariseerd hoe de Peeze Foundation de theeplantages verder kan ondersteunen. Toen bleek dat er behoefte was aan een Community Centre, is besloten om vanuit de Peeze Foundation samen met de Fair Grounds Foundation en Hatton Plantations (eigenaar van het estate) een project te starten om de Sri Lankaanse bevolking verder te ondersteunen. Het community center, dat voor de gelegenheid is omgedoopt tot Communitea Centre, is een prachtig gebouw geworden.

Op 30 april 2018 was al onder enorm grote belangstelling van de lokale bevolking een kinderdagverblijf geopend. Het kinderdagverblijf staat in de Marske Division van het Abbotsleigh Tea Estate in Sri Lanka. Met de gedane investering van de Fair Grounds Foundation is op de bestaande muren na, het hele verblijf ‘gerenoveerd’. Nieuw dak, nieuw sanitair, nieuwe ruimte voor kinderbedjes, nieuwe keuken evenals een nieuw klein kantoortje voor de leidster van dit verblijf.

Abbotsleigh ligt op een hoogte van 1.300 meter in de Ambagamuwa divisie van het district Nuwara Eliya op ongeveer 125 km van Colombo. De eerste productie van thee op dit Estate gaat terug naar 1892. Momenteel wordt dit Estate beheerd door Hatton Plantations PLC. Totale omvang van het Estate is 427,46 hectare en er wonen 603 gezinnen. De omvang van de totale bevolking van het landgoed bedraagt 2759 personen en bestaat uit 849 mannen, 1145 vrouwen en 765 kinderen. Abbotsleigh Estate is een Fairtrade- en Rainforest Alliance gecertificeerd Estate.