Bij de opening waren ook een aantal ambassadeurs van de PW Foundation uit Nederland aanwezig, die van de gelegenheid gebruik maakte een mooie cheque ter waarde van € 500,- aan de Fair Grounds Foundation aan te bieden.

Wij werden door de lokale bevolking op zeer hartverwarmende wijze ontvangen met bloemenkransen en in een vrolijke stoet onder begeleiding van muziek en dansende kinderen ging het lopend naar het nieuwe kinderdagverblijf. Na onthulling van de openingsplaquette onder luide vuurwerkknallen en het knippen van het lint, ging de ceremonie verder met diverse optredens van de kinderen en vele dank betuigingen van direct betrokkenen. Het resultaat mag er zijn. Dit nieuwe gebouw heeft een oppervlakte van 159 m2, is voorzien van een ruime speelruimte, goed sanitair, een keukentje, klein kantoortje en een aparte slaapruimte met kinderbedjes. Circa 30 kinderen in de leeftijd van 0 tot 5 jaar, waarvan de ouders op de plantage werken, zullen hier worden opgevangen en verzorgd.

Fondsen voor dit project werden gefinancierd uit de reservering van € 0,50 per kg op de Sunleaf ® thee verkopen van Axxent Masters in Tea, maar ook Van Oord Marine Ingenuity uit Nederland heeft een bijdrage geleverd. Bij het kinderdagverblijf zijn tevens speeltoestellen geplaatst zoals schommels en wipwaps, hetgeen middels een donatie vanuit de medewerkers van onze bankier Rabobank Alkmaar e/o werd mogelijk gemaakt. Daar werd op gepaste wijze bij stil gestaan.

Het vervulde ons met trots en dankbaarheid dit project samen met het Vellaioya Estate te kunnen realiseren.

Met de opening van dit verblijf heeft de Fair Grounds Foundation sinds de oprichting in 2009 inmiddels vijf kinderdagverblijven gefinancierd op thee plantages in Sri Lanka. We beschouwen het een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid de staat van de gebouwen in goede conditie te behouden, zodat ook in de toekomst nieuwe generaties van dit mooie verblijf kunnen genieten en er in vrijheid kunnen spelen.

Wij danken het estate en alle vrienden van de Fair Grounds Foundation hartelijk voor het mogelijk maken van dit project en wensen alle betrokkenen een mooie toekomst in goede gezondheid.